ישנם 2 סוגי וופל בלגי:
וופל בלגי נוסח בריסל
נעשה ע"י בלילת בצק אשר נשפכת לתוך תבנית הברזל ובכך מתקבל וופל בלגי אוורירי, קריספי בעל מבנה מדוייק לצורה של תבנית המכשיר. ניתן לייצר וופל בלגי בצורות שונות כגון עגול מתוצן משושה או מלבני שהינו הנפוץ ביותר בבלגיה וצרפת. רצוי להשתמש במכשיר לאפיית בלגי שהפלטות מתהפכוך תוך כדי אפייה כדי לקבל צורה אחידה וגובה אחיד בהתאם לתבנית. לרוב מוגש כקינוח עם תוספות קצפת, פירות קרמים ועוד. |
|
וופל בלגי נוסח ליאג'
מיוצר מכדורי בצק שמרים עם חמאה אשר בתוכם יש גרגירי סוכר עבים. מקורו של הוופל ממזרח בלגיה ובדרך כלל אוכלים אותו חם כמאכל רחוב. וופל נוסח ליאג' הינו מאפה שמרים מתוק אשר הומצא ע"י הטבח של הנסיך בישופ מליאג'. היום, נהוג לאחר האפייה לצפות את הוופל במגוון ציפויים כגון שוקולד, קרם תות וכו'. לרוב, מגישים את הוופל נוסח ליאג' כשהוא נקי ללא תוספות בשל טעמו המתוק. |
|
|