מגוון המוצרים לציוד מסעדות הינו רחב ומגוון, קיימת חשיבות רבה להתאמת הציוד לאופי המסעדה בעל יכולת מתאימה להספק העבודה של אותה מסעדה. כמו כן ישנם מגבלות של מקום ולפעמים תכנון ליין הבישול חייב להיות מדויק ומתוכנן כהלכה כדי לתת פיתרון הולם אשר יפצה על המקום החסר.
ציוד למסעדות משומש או נחות – המטבח הינו לב המסעדה ולכן ישנה חשיבות גדולה לאיכות הציוד, ציוד ברמה נחותה או ציוד משומש עלולים לפגוע בסיכויי הצלחת העסק, תקלות מרובות אשר יפגעו בקצב העבודה, ציוד מטבח אשר לא יספק את התוצאות הרצויות, עיכוב בהוצאת המנות ועוד.
ציוד קירור למסעדות – חשוב לבחור ציוד קירור איכותי ואמין ! תכולת המקררים או המקפיאים עולה כסף רב לכן חשוב לבחור בציוד קירור איכותי ואמין ולא להתפתות בציוד קירור זול המיובא מסין או משומש. אנחנו שמים דגש על מבנה המקרר או המקפיא, יחידות הקירור מותאמות לאקלים החם של מדינת שיראל ובפרט לחום בתוך המטבחים והמחסנים, בניה חכמה של המקררים שתאפשר ניקיון קל מהיר שכן אם הוא לא כזה אז לא מנקים.
דוגמאות וטיפים לציוד במסעדות:
מקרר סרוויס – במסעדות בשרים, המבורגרים, שיפודיות ודגים יש לגריל ולמשטחי הצלייה ערך עליון במטבח, בדר"כ לא מנצלים את השטח מתחת לפס החם, שטח שיכול לשמש למקרר סרוויס אשר עליו יונח הציוד כמו הגריל ומשטח הצלייה, כך נקבל שטח קירור חשוב אשר ישמש את הטבח אשר עובד על הגריל וייעל לו את העבודה. כל הבשרים מוכנים לגריל מסודרים במגירות מתחת לפס החם ומרכזים באזור זה את כל העבודה מבלי שהטבח יצטרך לקחת את הבשרים ממקרר אשר מרוחק מהפס החם.
צ'יפסר – מטגנת שמן עמוק, ניתן לרכוש מכשיר זה במספר אופציות כמו חשמל או גז. לאחר שבוחרים גז או חשמל יש לבחור את ההספק הדרוש לכם, מגוון הנפחים יכול לנוע מ-10 ליטר ועד 35 ליטר למיכל שמן.
את נפח הצ'יפסר יש לבחור בהתאם להספק הייצור הדרוש למסעדה ולשים דגש חשוב על עוצמת הכוח של הצ'יפסר.
צ'יפסר 10 ליטר חשמל בעל ביצועים טובים יהיה בהספק של לפחות 3500 וואט, כמובן שצ'יפסר זה ישמש למזנונים או טיגונים קלים. במידה וצריך צ'יפסר חשמלי לעבודה מאומצת ורציפה יש לבחור את עוצמת הוואט ביחס של 10 ליטר שמן על 9000 וואט, צ'יפסר 20 ליטר מופעל על גז יהיה בהספק של לפחות 110,000 עד 120,000 BTU (עוצמת גז).
גריל גז רדיאנטי – מסעדת בשרים אשר גריל הינו עיקר העבודה במטבח חייב להיות גריל גז איכותי ! השפעת איכות הגריל על הבשרים הינה מכרעת, טעם מר מפיח מגריל מפייח, חום גריל חזק מדי אשר שורף ולא מבצע צלייה, צלייה לא אחידה, גריל שלא יודע להתמודד עם שומן ונידלק כל הזמן, רשתות שלא מונעות את ירידת השומן לגריל ויוצרות בעיות, מבערי גז חלשים ועוד, כל אלו יפגעו בטעמו של הבשר איכותי ככל שיהיה. ללא גריל גז איכותי התוצאות שתקבלו יהיו מאכזבות.
מכונת קרח דלפקית – המקום הפופולארי של מיקום מכונת הקרח הינו בבר, אזור העמוס בציוד, מקררים,דלפקי עבודה, מתקני בירה וכו' ותמיד חסר בו מקום, לכן המכונה בדרך כלל ממוקמת כשמצידיה היא חסומה. אם תבחרו במכונת קרח שאינה בנויה להתמודד עם מצב זה, תתקלו בבעיות רבות כגון: ירידה בתפוקת הייצור של הקרח ובלאי מואץ של חלקים. כאשר בוחרים במכונת קרח חייבים לבחור במכונה אשר יודעת לינוק אויר קר מהחזית של המכשיר ולהוציא את האויר החם של המכונה גם כן לחזית המכשיר להבדיל ממכונה היונקת אויר מהחזית ומוציאה את האויר החם בחלק האחורי של המכונה! מכונת קרח אשר מוציאה אויר חם בגב האחורי של המכונה, לאויר אין לאן לצאת, המדחס ומערכת הקירור יהיו בטמפ' חמות והמכונה לא תוכל להתאוורר.
כמו כן כדי לבחור במכונה, המתאימה מבחינת התפוקה, לגודל המסעדה, במקרים רבים מתפשרים על כמות התפוקה בשל גודל המכונה שאינו נכנס מתחת לבר, ואז מוצא עצמו בעל המסעדה רוכש כמויות של קרח, לכן אם קיימת מכונה שהתפוקה שלה גדולה ומידותיה מתאימות למידות הבר, הרי זה המצב האידיאלי.
אנחנו בקיטשן-ליין מתמחים בציוד למסעדות ונשמח לעמוד לרשותכם בכל עת, אנשי המכירות שלנו מקצועיים ויוכלו לייעץ לכם ולהתאים לכם את הציוד המתאים והנכון עבור המסעדה שלכם.