אינדוקציה - כיצד זה עובד?
טכנולוגית האינדוקציה עושה שימוש באנרגיה אלקטרומגנטית כדי לחמם את כלי בישול העשויים מחומרים "מתמגנטים" (ברזל, ניקל ושאר מתכות).
כאשר מפעילים את מכשיר האינדוקציה, הסלילים מפיקים שדה חשמלי מתחלף בתדר גבוה, אשר זורם באופן קבוע דרך כלי הבישול.
מולקולות בכלי הבישול נעות קדימה ואחורה שוב ושוב, ע"י כך גורמות לכלי להתחמם ולחמם את המזון שבו.
משטח העבודה העשוי זכוכית קראמית, אינו מושפע מהשדה המגנטי מאחר ואינו מכיל חומר "מתמגנט" לכן אינו מפעיל את המכשיר.
החום של כלי הבישול יחמם את המשטח, יחד עם זאת המשטח יישאר קר.

אינדוקציה - מה היתרונות?
אינדוקציה היא הטכנולוגיה הראשונה המציעה את כל היתרונות של אנרגית הגז, ללא החסרונות של פליטת חום, גזים, סכנת דליקה ועוד. משטח בישול חשמלי שמשתווה לכזה הפועל על גז... עובדה !
שיטת האינדוקציה מציעה את היתרונות הבאים:
• בישול מהיר יותר
מאחר והאנרגיה מועברת ישירות דרך המתכת של הסיר, בישול באינדוקציה מהיר ביותר – אפילו מהיר יותר מגז. בתעשיית המזון זמן = כסף, לכן משטח בישול מהיר יותר מאפשר זמן הכנה קצר יותר. וכולנו יודעים מה זה אומר... רווחים גבוהים יותר !
• בישול בטיחותי יותר
בישול באינדוקציה בטיחותי בהרבה מבישול בגז או שימוש בכיריים חשמליים אחרים מאחר ואין להבה גלויה, סליל לוהט או שאר גורמים מפיצי חום העלולים להצית אדים או חומרים דליקים במטבח.
• בישול נקי יותר
ללא שאריות או שומן הנדבקים למכשיר. שימוש במטלית לחה יספיק לשמור על מכשיר נקי.
• בישול בסביבה נעימה יותר
המכשיר כמעט ואינו מפיץ חום, מאחר וכל החום נוצר במחבת עצמה. פירוש הדבר סביבת בישול קרה הרבה יותר. בישול בכיריים רגילים בגז או בחשמל המפיצים חום אל תוך המטבח שלך, מעלה בהרבה את עלויות המיזוג שלך !
• בישול זול יותר
בישול באינדוקציה יעיל יותר מאשר בישול בגז או כיריים חשמליים רגילים. למעשה, בעת שימוש בכיריים אינדוקציה, 90% מכל שקל שאתה מוציא על אנרגיה, מועבר ישירות לאן שאתה רוצה – למחבת! בישול בגז מנצל רק 55% מהאנרגיה, בישול בחשמל מנצל 65% מהאנרגיה. בנוסף,כאשר אתה מסיר את המחבת ממשטח הבישול, הכיריים נכנסים מיד למצב המתנה (Stand By), אשר כמעט ואינו צורך חשמל.